Dansk Flygtningehjælp - Lyngby Frivilliggruppe

Tilbage


Bondegårdstur med mødregruppen ”Mor I Danmark”Mødregruppen ” Mor I Danmark” er et nystartet initiativ, der er kommet i stand efter at Lyngby/Tårbæk kommune har afholdt kurset Mind Spring for syriske kvinder med børn. Frivillignet i Lyngby har fulgt kurset fra sidelinjen som babysittere, og syntes, det kunne være spændende at oprette en mødregruppe, når kurset sluttede. Kursisterne blev spurgt, om de var interesseret, og alle ville gerne være med. Vi ønsker at tale om hverdagsproblemer, og give indsigt og inspiration til det at være mor i en ny kultur.


Det skal også være et sted, hvor man har lyst til at komme og hygge sig og være sammen. Derfor er der også ture, hvor resten af familien kan være med

.     

Første tur blev til gården Søsterbromølle ved Skævinge med 42 forventningsfulde deltagere.

Dorrit, der ejer gården med sin mand Mads, gav os en fantastisk introduktion til gårdens dyr. Mange af de syriske børn kendte navnene på dyrene og fulgte interesseret med på marken og fodrede får og heste. Staldene var et hit med geder, kaniner og køer. Førsteprisen gik til katten Snehvide, der havde kattekillinger, der var 2 dage gamle. Dem måtte ingen røre. Børnene var rigtig gode til at respektere Dorrits regler om omgang med dyrene.

 

På gårdspladsen serverede Dorrit hjemmebagt kage, saftevand og kaffe. Gårdens legemuligheder blev benyttet flittigt, mens vi frivillige kunne hygge os med de voksne. Der er mange spændende mennesker blandt vores flygtninge, som vi kan lære meget af. Nemt er et ikke at komme til en helt anderledes kultur, men lad os hjælpe dem på vej.


Mødregruppen har plads til flere medlemmer. Interesserede kan kontakte Lone Winther 61277022.

 

Lone Winther, Frivillignet Lyngby
    Lyngby Frivillignet, Rustenborgvej 1C, 2800 Kongens Lyngby                                              info@lyngbyfrivillignet.dk