Efterårstur 2021
111
2
3
4
5
6
7
8
9

Dejlig  efterårstur for hele familien

 

Lørdag d. 13. November inviterede Lyngby Frivilliggruppe til en familietur for børn og voksne, og interessen var meget  stor. Vi var 56 deltagere, inklusive frivillige, Ilse, Finn og Niels.

 

Målene for denne éndagstur var først et besøg til  Skovtårnet, det 45 meter høje tårn i Gisselfeld Kloster skov i Sydsjælland, hvorefter vi kørte til Fakse Kalkbrud.

 

Da vi kørte fra Lyngby station kl. 9.00, var vi lidt bekymrede over vejrudsigten, og det regnede da også på vej sydpå, men så snart vi ankom var regnen holdt op.

 

Turen til skovtårnet var en helt fantastisk oplevelse, hvor man oplevede skoven fra et helt nyt perspektiv. Vi vandrede fra hovedbygningen 1,5 kilometer af en træbelagt skovsti, som bugtede sig  til skovtårnet. Her vi steg op i tårnet og oplevede at se skoven højt over alle træerne. Det var muligt at køre de små børn i klapvogne hele vejen gennem skoven – og  helt op til toppen af tårnet. I toppen af tårnet er der en udsigtsplatform 140 meter over havets overflade, med en fabelagtig udsigt over skov og marker. På en klar dag (det var dog ikke denne dag!) kan man se helt til København og Malmø – mere end 50 kilometer væk.

 

Da vi kom tilbage til hovedbygningen var det tid til frokost og medbragte madpakker, som vi spiste udendørs – under læ! Og der vat tændt op i store tønder, så vi kunne holde varmen.

 

Da sulten var stillet steg vi ind i bussen igen – og turen gik derefter til Fakse kalkbrud. Vi startede ved en ”udsigtspavillon”, hvor vi kunne se ud over dette enorme kalkbrud. Brydning af kalk herfra startede allerede 1200-tallet. I mange år har man leveret sten til monumenter, kirker og ejendomme over hele Danmark. Dette brud blev dannet for flere millioner år siden (kridttiden). I midten liger der en stor sø med det smukkeste azurblå vand. Fra udkigspavillonen gik turen derefter ned til søen, hvor vi fik et godt indtryk af hele kalkbruddet.

 

Efter rundturen sluttede vi af med en herlig forfriskning på cafeteriet.

 

Både ved skovtårnet og kalkbruddet blev der rig lejlighed for alle til at tage selfies.

 

Efter besøget gik turen hjemad mod Lyngby igen, hvor vi ankom ca. kl. 17. Vi havde alle haft en utrolig dejlig oplevelse – både børn og voksne.

 

 

Niels