Sommertur til Røsnæs
01
02
03
04
05
06
07
08
09Solrig familieweekend på Røsnæs Naturskole!

Efter mange måneder med coronarestriktioner lykkedes det endelig Dansk Flygtningehjælp – Lyngby Frivilliggruppe at arrangere en herlig, solrig weekend på Naturskolen i Røsnæs, fredag d. 25. Juni til søndag d. 27. Juni.

Der var 31 tilmeldte, og fra frivilliggruppen deltog Mette, Parin, Bjarne, Finn og Niels.

Vi steg på bussen fredag kl. 9.00, og første stop på vejen til Røsnæs var Kalundborg, hvor vi besøgte den over 850 år gamle Vor Frue Kirke, den flotte miniatureby og Evighedstræet, som er er et imponerende morbærtræ i Kalundborg Museums have.

Derefter fortsatte turen til Røsnæs Naturskole, som er utrolig spændende, med mange dyr, som både børn og voksne var meget glade for – høns, kaniner, geder, æsler og heste. Skolen ligger i de smukkeste omgivelser med søer, kystskrænter og strand med blankpolerede sten. Fra toppen af Vågehøj, som ligger 55 meter over havet kan man i klart vejr se Fyn, Samsø, Mols og pylonerne på Storebæltsbroen. Fra moderne tider kan ses en radar på Rullehøj, som i perioder har fungeret som en fremskudt udkigspost

Efter indlogering og frokost var der rundvisning med naturvejleder, Morten Lindhard, som forklarede os om dette helt specielle område. Vindekilde rummer de sidste rester af den oprindelige natur med sjældne planter, krat, træer og vilde køer – og de græssende dyrs rolle i økosystem.

Senere nød vi en dejlig middag efterfulgt af aftenbål med snobrød.

Efter morgenmad lørdag gik vandreturen til Røsnæs Fyr, som har åbnet en udstilling langs med trappen op til toppen. Udstillingen fortæller bl.a. om de krige, som Røsnæs Fyr har været en del af. Turen blev afsluttet med forfriskninger til alle.

Efter en lækker middag tændte vi igen bål . Her var spil – og senere musik og dans.

Søndag gik med en sidste tur til stranden, frokost og oprydning inden hjemturen kl. 14.00. Vi var hjemme igen ved 16-tiden, og alle havde haft en dejlig weekend – både børn og voksne. Vi oplevede alle, hvor fantastisk der er i den danske natur – især når solen skinner på sommerdage!

Niels