Dansk Flygtningehjælp - Lyngby Frivilliggruppe

Tilbage


Fisketur på Øresund


Søndag 11. november arrangerede Lyngby Frivilliggruppe en fisketur på Øresund for flygtninge i Lyngby. Det var en mande/drengetur, og da antallet af deltagere var mindre end vores tidligere familieture, havde vi denne gang bestilt et mindre skib, ”ARRESØ”. Vi var små 20 deltagere, inklusiv frivillige, og for de fleste deltagere var det første gang, de havde været på en fisketur.


Søndagen startede med kraftig regn og blæst, som dog ikke gav anledning til afbud. Vi ankom med tog til Helsingør, og ved ankomsten var det heldigvis holdt med at regne. Vi gik fra stationen til Helsingør havn, hvor det gode skib ”ARRESØ” ventede på os – klar med fiskestænger til alle.


Vi sejlede ud på Øresund i en strid modvind og kraftig bølgegang. Der bliver ikke fisket, mens skibet sejler. Vi venter alle, indtil skipper finder et lovende fiskested. Motoren bliver stoppet, og der bliver ringet med skibsklokken. Så er det tid at fiske!


Det varende ikke længe før man hørte de første begejstrede råb om fangst – og alle deltagere havde heldet med sig denne dag. Der blev fanget flere hundrede sild og mange torsk! Det var især dejligt at se de begejstrede børn, der jublede, hver gang der var bid.


Finn, Bjarne og Ole, der er ivrig fisker og undertegnede hjalp de mange nybegyndere i gang og var klar til at hjælpe, når snører og kroge fik viklet sig ind i hinanden.


Efter ca. 4 timer var det tid at sejle tilbage til Helsingør. På hjemturen blev fiskene renset og indmaden kastet overbord, hvilket betød at skibet fik følgeskab af stort antal måger, som fik et festmåltid!


Alle havde haft en stor oplevelse. Vi sagde farvel til skibet og vandrede tilbage til Helsingør station med store poser fyldt med dagens fangst.


Niels
    Lyngby Frivillignet, Rustenborgvej 1C, 2800 Kongens Lyngby                                              info@lyngbyfrivillignet.dk